logo jeanne wolbers

Lichter Leven

Coaching

Ik begeleid je naar zachter zijn voor alle delen van jezelf zodat je krachtiger gaat staan en lichter mag leven!

Alles dat we hebben meegemaakt en meemaken heeft invloed op hoe we ons ontwikkelen als individu. Voornamelijk hoe we daarin begeleid zijn en begrepen als kind en jongvolwassene.  Soms kunnen we ook denken dat we een fijne jeugd hebben gehad en heeft iedereen in je omgeving zijn best gedaan maar zegt jouw lichaam iets heel anders. 

Het lichaam liegt niet en wil ons altijd iets vertellen. Dat wat we met ons meedragen. Het begint vaak met fluisteren, wat misschien maar lastig te horen is en kan resulteren in hard schreeuwen. We leven in een maatschappij die ook vooral onze mind waardeert. Altijd maar presteren, doelen behalen en je best doen. Hier worden we meer door gewaardeerd, denken we. Emoties ervaren en uiten wordt ook vaak weggepoetst. Vaak krijgen we ergens wel te horen dat we ons groot moeten houden en dat we ons schamen voor ons verdriet, boosheid en schaamte. Terwijl dit wezenlijke onderdelen zijn van mens mogen zijn. Onze emoties voelen en uiten kalmeert letterlijk ons zenuwstelsel. Dit onderdrukken kost dan ook heel veel energie. 

Probeer maar eens een bal onder water te drukken, daar moet je veel kracht en inspanning voor gebruiken. Zo werkt het ook met emoties in het lichaam. Heel hard ons best doen om niet te voelen, omdat je ergens hebt geleerd dat het niet goed is of zelfs onveilig om ze wel te laten zien. Zo ga je je aanpassen en kun je op allerlei gebieden vastlopen. Zoals ik dat ook heb gedaan. Bij mij was het een burn-out, maar het aanpassen, zelfkritisch zijn, people pleasen, geen grenzen hebben kunnen zich vertalen in allerlei lichamelijke signalen en blokkades. 

 Ik coach je naar het ontwikkelen van meer zelfinzicht en regie over je eigen patronen. Daarnaast ondersteun ik je bij het ontwikkelen van meer bewustzijn en het ontwikkelen zelfregie en zelfcompassie voor alle delen van jezelf. Dat doe ik vanuit veiligheid, kwetsbaarheid en mens-zijn. 

Maar ook als je al veel met deze thema’s bezig bent en even een reminder of wat extra ondersteuning nodig hebt ben je welkom voor een lichter leven sessie of traject. 

 

 

Wil jij graag?

  • Minder perfectionisme ervaren en ook gewoon trots op jezelf kunnen zijn 

  • Minder hard doordenderen en beter voor jezelf kunnen zorgen

  • Het gevoel krijgen dat je er mag zijn precies zoals je bent

  • Meer mogen voelen, minder in je hoofd hoeven leven

  • Het leren omarmen en verminderen van je angsten 

  • Meer regie ervaren over jezelf en je leven

  • Je gevoeligheid meer als een krachtig iets gaan ervaren

Lichter Leven

losse sessie

traject

Lichter Leven

traject

1. Leer jezelf (beter) kennen

Een lichter leven sessie en vooral een traject is het onderzoeken van jou binnenwereld (emoties en gedachten) waarin je antwoorden krijgt op vragen waarmee jij zit. Je krijgt je zelfvertrouwen en zelfliefde weer terug, omdat je leert dat te ontwikkelen. 

2. Meer zelfcompassie

 Veel van ons hebben trauma meegemaakt en zijn daardoor gevormd. Dit dragen we met ons mee en heeft ervoor gezorgd dat we op allerlei manieren zijn gaan copen. Coping mechanismen die in het hier en nu niet meer nodig zijn. Door te werken met zelfliefde, voice dialogue en mindfulness leer je jezelf meer te omarmen in alles dat je bent en wordt het leven lichter.

3. Steviger staan

Hoe meer inzicht je krijgt in je emoties, je gedragingen en de delen in jezelf die je onderdrukt hebt hoe meer regie je ontwikkeld over je eigen leven. Ik begeleid je naar het versterken van je bewustzijn, zelfcompassie en regie zodat je de keuzes gaat maken die nodig zijn voor jou om je sterker te voelen.   

4. Ruimte voor plezier

Doordat je gaat ontdekken dat je je emoties mag voelen en leert jezelf hierin te houden komt er ook meer ruimte te ontdekken welke delen van jezelf minder de ruimte hebben gekregen! Er ontstaat meer ruimte voor enthousiasme, plezier en genieten in het moment

Werkvormen

 Coaching – Acceptance & Commitment Therapy (ACT) – Mindfulness –  Zelfcompassie – Transactionele Analyse (TA) – Voice Dialogue – Visualisatie – Polyvagaal theorie – Meditatie – Emotioneel Lichaamswerk  – Ademhaling

 

Wat krijg je en hoe ga ik te werk?

1. Persoonlijk contact van tevoren

Als je een traject begint of overweegt hebben we van te voren contact. Er is ruimte voor een uitgebreid kennismakingsgesprek en intake. Dit is geheel vrijblijvend. Vanuit daar kunnen we allebei aanvoelen of het aansluit en kan ik goed voorbereid starten. 

2. Een sessie van 1 uur 

Tijdens deze lichter leven sessie ben ik er voor jou. Als je binnenkomt is er de tijd om even te landen met een kop thee of een korte meditatie. Het is belangrijk dat je je veilig en vertrouwd voelt. We gaan aan de slag met jou hulpvraag en gevoelens. Vervolgens voelen we allebei wat er nodig is in de sessie. 

 
 

3. Nazorg

Ik pleit voor een zachte landing na een sessie. Er kan namelijk een hele hoop worden opengebroken en ik vind het heel belangrijk dat je daar begeleiding in krijgt. Maar misschien lukt het je ook helemaal zelf! Er is in ieder geval de mogelijkheid om contact te hebben met mij.  Ik hoor graag van je wat er op dat moment bij je speelt zodat ik je daarin kan ondersteunen.

4. Concrete handvaten om aan de slag te gaan!

Alle opgedane inzichten hebben tijd en investering nodig om te integreren in je leven. Indien nodig ontvang je van mij een ondersteunende oefeningen en/of meditatie (s) voor thuis. Zo kun je áltijd een momentje van rust voor jezelf pakken en je bewust verbinden met jezelf en nieuwe patronen en inzichten integreren. 

 
Praktijk Jeanne Wolbers
5.0
Gebaseerd op 13 beoordelingen
powered by Google
Mir KMir K
14:44 22 Aug 22
Dit is echt een aanrader. Wat een liefdevolle en begripvolle vrouw is Jeanne. Je wordt al zo fijn ontvangen en ze heeft veel respect voor je wensen. Aanraken is voor mij een spannend iets, maar heb me nog nooit zo kunnen ontspannen. Dus een aanrader. Dank je Jeanne.
Andrea KoelinkAndrea Koelink
09:45 07 Jun 22
Wow, ik heb een heerlijke & rustgevende massage gehad. Ik kan niet anders zeggen dat het heel fijn was en dat ik zeker nog een keer terug ga. Dank je wel Jeanne.
Thedo KeizerThedo Keizer
09:19 03 Jun 22
Jeanne zorgt er met zachte (en waar nodig stevige) hand voor dat je wordt weggevoerd naar een sfeer van totale ontspanning. Haar intuïtieve benadering zorgt voor aanraking en intensiteit op precies de goede punten. Weldadig.
Marian SnipMarian Snip
20:15 01 Jun 22
Jeanne heeft een warme, vertrouwde uitstraling. Ik voelde mij erg op mijn gemak en kon tijdens de massage even helemaal tot mezelf komen. Zeker voor herhaling vatbaar!
kr keulenkr keulen
14:49 01 Jun 22
Jeanne heeft mij een intuÏtieve massage gegeven. Het was een hele fijne en bijzondere ervaring. Zij hielp mij met doorstromen van energie in mijn lichaam. Ik kon voelen hoe op niveau van spieren, maar ook op niveau van energie ik steeds losser werd. De rest van de dag (en dagen erna) heb ik mij zo... licht gevoeld als een veertje. Heel erg fijn. Daarnaast voelde het ook gewoon erg fijn. Dankjewel lieve Jeanne!lees verder
Arlene BootsmanArlene Bootsman
17:20 13 May 22
Ik heb onwijs genoten van de intuïtieve massage van 90 minuten. Jeanne zorgt met liefdevolle aandacht voor kalmte en zachtheid (en wat meer stevigheid waar nodig). Zij stemt haar behandeling af op jouw wensen. Wil je muziek? Dan is er muziek. Wil je stilte? Dan kan dat ook. Wil je lavendelolie?... Of liever eucalyptus? Wil je een kaart trekken? Dan doen we dat. Een bezoekje aan Jeanne is een weldaad voor je lijf én je geest. Dikke aanrader!lees verder
N. de KruijfN. de Kruijf
11:08 12 Feb 22
Het was een fantastische ervaring! Op een heerlijke plek in het centrum heeft Jeanne een oase gecreëerd. Ik voelde mij meteen thuis. Jeanne werkt onwijs in verbinding, tijdens de behandeling was dat ook goed merkbaar. Anders dan ik vaker elders heb ervaren, was er echt aandacht en tijd en verzonk... ik in ontspanning. Door de opbouw van de massage begon het rustig en kon ik goed wennen aan haar aanraking. Heel fijn alsof ze precies wist wanneer ik behoefte had aan diepere massage vloeide de massage door in andere lagen. Heel prettig hoe ze de intensiteit ophoogde zonder dat het te veel werd. Echt ontspannen moest ik een soort ontwaken uit mijn gevoel waar ik nog flink van heb nagenoten. Als je ook behoefte hebt aan een masseur die de juiste toon weet te raken in aanraking en gevoel dan raad ik je Jeanne aan!lees verder
js_loader

Over Jeanne

Eerder leefde ik vooral in mijn hoofd (vanuit coping) en ervaarde ik veel angsten. Uiteindelijk kreeg ik een burn-out. Nu leef ik een lichter leven waarbij ik voel wat ik nodig heb en de opgedane kennis met liefde deel met anderen.

Als lichaamsgerichte therapeut en coach heb ik de afgelopen 4 jaar gewijd aan lichaamswerk, psychologie, energetisch werk & yin yoga. Waar ik allemaal een enorme liefde voor heb. 

 

Veelgestelde Vragen

Dit is niet nodig. Je helpt jezelf wel om de sessie te plannen op een rustige dag, zodat de opgedane inzichten rustig kunnen landen. 

Jazeker! We kunnen deze sessies ook via Zoom houden. Je bent natuurlijk ook heel erg welkom in mijn praktijk in Apeldoorn.

Ik heb veel verschillende opleidingen en trainingen gevolgd. Zo heb ik een Body Remembers Trauma Therapy & Transformational Breathwork opleiding gevolgd bij Innerjourney, een Mindfulness & Zelfcompassie Coaching opleiding behaald en ben ik Yin Yoga teacher. Ik geef les bij verschillende studio’s in Apeldoorn. Mijzelf continue ontwikkelen vind ik leuk en belangrijk. Daarnaast heb ik eindeloos veel tijd geïnvesteerd in zelfonderzoek, therapie en psychologie. Eerst vooral voor mijzelf en later om over te brengen naar anderen. Lees hier meer over mijn achtergrond. 

Ja. Voor het Lichter Leven traject betaal je €745. Als je in termijnen wilt betalen betaal je €255 per maand. Dit komt neer op een totaal van €765. Het is overigens ook mogelijk de sessies van het traject over een langere tijd te verspreiden.